Прирачник за СТЕМ едукатори

Прирачникот за користење на мобилната апликација е наменета за наставници / едукатори / администратори на СТЕМ кои ќе го користат овој посебен метод на настава во својата училница како наставна или воннаставна активност. Истиот ќе ги содржи општите и конкретни цели на мобилната апликација, методот СТЕМ лавиринт за решавање на проблеми од реалниот живот, оперативни планови за час, како и корисни линкови, ресурси и објаснувања за користење на различни ИКТ и алатки на отворени образовни ресурси. Прирачникот ќе ги разработи сите потребни основни елементи за формулирање на методот за решавање на реални проблеми и има за цел да создаде врска помеѓу теоријата и праксата. Главната цел на Прирачникот е да се опише методот СТЕМ Лавиринт што се користи во мобилната апликација и главните чекори што ќе се преземат со цел да се подготват обуки и активности компатибилни со училишните образовни процеси и барањата за СТЕМ образованието, како и за тоа како да се примени овој метод за унапредување на односот помеѓу училиштата, заедницата и креаторите на политики.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.